Afgelopen week heeft het Algemeen Bestuur van Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) de Stichting Tuinen van Greens geselecteerd als één van de projecten voor de tweede ronde. Dankzij een bijdrage van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en Kansen voor West van de Gemeente Den Haag is er geld beschikbaar voor projecten op Scheveningen die de werkgelegenheid, duurzaamheid en leefbaarheid binnen de kustrook stimuleren.

“Wij zijn natuurlijk zeer blij met deze toekenning,” aldus Robert-Jan Vermeulen, één van de initiatiefnemers van het project Greens in het Westbroekpark. “Nu de vergunningen rond zijn, werken we met man en macht aan het realiseren van dit mooie en bijzondere project. Hiervoor zijn veel fondsen nodig, zeker voor de aanleg van de zorgtuin. In deze moestuin bieden wij straks een zinvolle en respectvolle dagbesteding voor 25 tot 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, terwijl de bezoekers aan het restaurant gaan genieten van deze groenten en kruiden uit eigen tuin.”

Bovenop de donatie kan elk project ook nog meedingen naar een extra bonus tot maximaal 25% van het toegekende bedrag. Hiervoor zal in oktober een stemmingsronde plaatsvinden en worden de bewoners boven de 18 jaar uit de kustrook (Duindorp, Dorp, Havenkwartier en Scheveningen Noord) gevraagd naar welk project hun voorkeur uitgaat. De drie hoogst gerangschikte projecten ontvangen de bonus.

scheveningsche courant 300817.jpg