Onder grote belangstelling is gisteren een start gemaakt met de aanleg van de tuinen op het terrein van de voormalige midgetgolfbaan in het Westbroekpark. Vele vrijwilligers hielpen een handje met het snoeiwerk en in het bijzijn van vertegenwoordigers van diverse belangenverenigingen, omwonenden en belangstellenden onthulde Anouk Winkler van Stichting Mens en Tuin de nieuwe naam.

Aandachtig luisteren vertegenwoordigers van belangenverenigingen, omwonenden, vrijwilligers en belangstellenden naar de plannen voor het voormalige midgetgolfterrein in het Westbroekpark

 

Stichting Tuinen van Greens zal de ontwikkeling en het beheer van het terrein onder haar hoede nemen. In een later stadium zal gestart worden met de bouw van Restaurant Greens. De hele middag struinden mensen over het terrein en gaven de initiatiefnemers van Greens toelichting op de plannen. De naam Greens heeft een duidelijke link naar de moestuin, maar is tevens een knipoog naar de oude golfbanen op dit terrein.

Greens wil graag iets toevoegen aan het Westbroekpark. “Zo willen we het sterk verwaarloosde terrein niet alleen op een ecologisch verantwoorde wijze opknappen, maar doen we de exploitatie ook op een sociaal maatschappelijke manier. Zo wordt de moestuin en de rest van het terrein straks beheert door een groep van tussen de 20 en 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor is Greens een samenwerking aangegaan met Stichting Mens & Tuin. Deze stichting exploiteert al jaren een zorgtuin en duurzame stadskwekerijin de wijk Moerwijk. Zij weten als geen ander hoe je deze doelgroep begeleidt en hoe je hen kan laten groeien in hun sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen,” aldus Robert-Jan Vermeulen van Greens.

“We hopen in de loop van dit jaar te kunnen starten met de bouw van het restaurant. In dit restaurant vind je de groenten en kruiden uit eigen tuin terugop de heerlijke én eerlijke menukaart. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Greens heeft geen commerciële hoofddoelstelling, maar een sociaal maatschappelijke.  De hoofdactiviteit is dan ook ondergebracht in een stichting zonder winstoogmerk die het, naast de afhankelijkheid van giften en donaties, moet hebben van een maandelijkse bijdrage vanuit het restaurant.”

Lees meer over Greens op www.greensinthepark.nl of www.facebook.com/greensinthepark

Anouk Winkler van Stichting Mens en Tuin enWessel Tiessens van Stichting Tuinen van Greens nemen de plannen met elkaar door.