Precies twee jaar geleden is de gemeente Den Haag de uitvraag gestart voor de ontwikkeling van het voormalige midgetgolfterrein in het Westbroekpark te Den Haag. Met ons plan van een moestuin met een biologisch restaurant hebben wij in oktober 2015 het terrein gegund gekregen. Sindsdien zijn wij heel druk geweest met het treffen van de noodzakelijke voorbereidingen en het in detail uitwerken van de plannen.
 
Alvorens we met de daadwerkelijke bouw van start kunnen gaan, gaan wij alvast aan de slag met de aanleg van de tuinen. Zoals in de plannen staat vermeld, worden de tuinen ontwikkeld en beheerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om dit in goede banen te leiden is door de initiatiefnemers van dit project een samenwerking aangegaan met Stichting Mens & Tuin, een stichting die al een zorgtuin en duurzame stadskwekerij exploiteert in de wijk Moerwijk. Zij kennen Den Haag en weten als geen ander hoe je deze doelgroep begeleidt en hoe je hen kan laten groeien in hun sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.
 
De groenten en kruiden die worden verbouwd in de moestuin zullen straks terug te vinden zijn op het menu in het restaurant.
 
Wij willen u van harte uitnodigen voor de kick off van de aanleg van de tuinen. Op zondag 5 februari zal een groep vrijwilligers aan de slag zijn op het terrein om op te ruimen en het nodige snoeiwerk te verrichten.
Om 14.00 uur bent u van harte welkom bij de officiële start en de onthulling van de naam.
Gezamenlijk proosten we dan op dit unieke project in het groene hart van Den Haag. Daarna is er gelegenheid om over het terrein te struinen, een glaasje te drinken en geven wij u graag een toelichting op de plannen.